Ghiozdane scolare de calitate

28 Jul 2018
Rechizite scolare online

Un ghiozdan de calitate, care sa nu dauneze copilului este ghiozdanul ergonomic.


Ghiozdanul ergonomic este un ghiozdanul ce asigura un confort sporit la utilizare. Ghiozdane scolare de calitate veti gasi in multe magazine, insa, este bine sa alegeti in functie de copil. Fiecare copul este unic in felul sau, si deci, poate suporta sau nu, un anumit numar de kilograme, o anumita forma.

Variantele cele mai bune pentru ghiozdane, lasand la o parte partile sale estetice, de calitate a materialului, sunt variantele ergonomice, cele ce ii ajuta pe copii sa poarte un ghiozdan cu usurinta.

Daca ne referim la primii ani de scoala, clasele I - IV (deci, de la 6 la 10 ani), puteti opta pentru un ghiozdan clasic, cu un cadru bine definit, poate usor spre rigid. Alegeti ghiozdanul astfel incat greutatea acestuia sa nu depaseasca 1Kg. Ghiozdanul pentru copiii intre 6 si 10 ani trebuie sa aiba bretelele bine reglate, sa aiba bureti protectori, sa nu depaseasca in latime si inaltime umerii copilului (pana la 2-3 cm). Bretelele ghiozdanului trebuie sa fie cat mai scurte si mai ales sa fie reglabile. O pozitionare corecta a ghiozdanului va tine coloana vertebrala in pozitie dreapta. Ghiozdanul trebuie sa fie de asemenea solid si usor, astfel incat sa permita repartizarea uniforma a greutatii pe umeri.

Care este pozitia corecta a ghiozdanului?

In primul rand, pentru orice copil trebuie gasita pozitia corecta, iar pentru cei mici de 6 - 10 ani, este bine ca parintii s-o stabileasca de comun acord cu copilul, astfel incat sa-i regleze bretelele inainte de a pleca la scoala.

Pozitia corecta a ghiozdanului se stabileste cat mai apropiata de spatele copilului, din acest motiv reglarea beretelor trebuie facuta astfel incat fundul ghiozdanului sa nu loveasca des coloana vertebrala. Cu cat bretele sunt mai largi, cu atat balansul este mai mare. Daca bretelele unui ghiozdan nu sunt echilibrate corect, copilul va avea in timp probleme cu coloana vertebrala.

Pentru copiii peste 10 ani, este bine sa se aleaga ghiozdane tip rucsac, cu un cadru rigid, insa care sa-i asigure o mobilitate mai mare. Rucsacul respectiv poate avea barete reglabile sau o singura batera, iar pozitia rucsacului va fi in acest caz pe diagonala.

Ghiozdanele ergonomice sau ghiozdanele anatomice, cum mai sunt ele numite, sunt cele care asigura un confort sporit copilului. Oferta de ghiozdane ergnomice este una foarte variata. De asemenea, parintii au evoluat si ei de la cumparaturile de rechizite din supermarketuri, gen Cora, Carrefour, Kaufland ori Real, la cumparaturi de rechizite din magazine specializate. Daca cumpararea unui caiet nu poate sa afecteze atat de mult opilul, cu ghiozdanele este alta poveste. Un ghiozdan prost, echilirat prods, opus caracteristicilor fizice ale copilului, ii poate cauza acestuia deformari ale coloanei vertebrale in timp.

Deci, dragi parinti, cu ghiozdanul nu este de glumit, de aceea va si sfatuim sa alegeti ghiozdane ergonomice de calitate, magazine slava domnului sunt destule.

Iata si cateva variante de magazine online de unde puteti cumpara ghiozdane ergonomice de calitate, la preturi foarte mici: clickbirotica, rechizitele mele, depozitul de papetarie, best kids, nichiduta, noriel, etc.Din aceeasi categorie:

Table magnetice utile pentru scolari si prescolari
Mobilier adecvat pentru activitati scolare - table magnetice perfecte pentru copiii ce merg la scoala ori la gradinita Table magnetice pentru scolari si prescolari in varii modele, culori si preturi, din materiale plastic ...
mai departe


Rechizite scolare cool de la Noriel
Fii scolar vesel, alegand rechizite scolare de calitate de la Noriel. Pentru noul an scolare cei de la Noriel ii indeamna pe cei mici sa invete jucandu-se si sa se joace invatand. In indelinirea acestor scopuri nobile, No ...
mai departe


Scoala e mai frumoasa cu Carturesti!
Scolaresti la Carturesti este o campanie promotionala - un targ ce te pregateste pentru scoala Scolaresti la Carturesti la inceput de an scolar 2018 - un targ organizat de librariile Carturesti online. Cu Cartur ...
mai departe


Rechizite scolare cu licenta Frozen
Pentru fetitele indragostite de celebrul film Frozen exista rechizite scolare cu licenta Rechizite scolare cu licenta Frozen gasiti intr-o gama variata de modele, pe diverse tipuri de categorii: ghiozdane, trollere, genti ...
mai departe


cartuseria.ro
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies